Persbericht Permess Betina

Permess en Multistiq gaan samen met Betina verder.

Op 30 Juni 2023 heeft het management van de Goorse textielveredelingsbedrijven Permess Multistiq en Betina besloten om samen verder de toekomst in te gaan. De aandelen van Betina worden per deze datum overgenomen door PMQ Holding, de houdstermaatschappij van Permess International en Multistiq.

Een win-win samenwerking waarbij de gewenste capaciteitsuitbreiding van Permess perfect aansluit bij de vrij beschikbare machinecapaciteit van Betina, volgens DGA Permess Evert Jan Berenpas.

Permess International ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert plakbare tussenvoeringstoffen ten behoeve van de kledingindustrie. De productie vind plaats in Goor, in China en in Bangladesh. Verkoop en distributie vindt plaats middels een internationaal netwerk van eigen vestigingen.

Multistiq ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert vanuit Goor een breed programma aan basismaterialen voor speciale zelfklevende en thermisch klevende etikettenprodukten.

Daarnaast wordt de technologie en know how van Permess en Multistiq onder de naam PMQ Industrial in de markt gezet en toegepast voor o.a. de automobielindustrie, de medische sector, de interieurmarkt e.v.a. inzetgebieden.

Betina is van oorsprong een textieldrukkerij en textielveredelingsbedrijf en ontwikkelt en produceert met name in samenwerking met haar klanten een uitgebreid pakket aan producten voor de vrije tijd sector, de automobielindustrie, de interieurmarkt en de lamineerindustrie. Productie en verkoop worden vanuit Goor aangestuurd. Beide bedrijven passen goed bij elkaar, en nu is het juiste moment daar om na meer dan  40 jaren zelfstandig opereren aansluiting te vinden bij Permess Multistiq, aldus Hans Ten Voorde, Directeur-eigenaar van Betina BV.

De activiteiten van Betina blijven op de huidige locatie aan de Wheeweg plaatsvinden en ook de handelsnaam Betina blijft gehandhaafd. Een deel van de vrije capaciteit zal worden ingevuld met opdrachten van Permess, hetgeen op korte termijn tot uitbreiding van het personeelsbestand bij Betina zal leiden. Voor vaste medewerkers van Betina heeft de samenwerking geen consequenties anders dan wellicht een breder inzetgebied.

Een mooie samenwerking waarbij de vrije ruimte van de ene Goorse onderneming de andere Goorse onderneming de mogelijkheid biedt om snel door te groeien.

Goor, 30 Juni 2023.

Voor meer informatie: Investor relations PMQ Holding, sales@permess.nl